Nomineer sporters voor Sportprijs Waadhoeke

Op maandag 25 maart wordt in het gemeentehuis van Waadhoeke voor de tweede keer een Sportprijsavond gehouden. Op die avond worden sporters en sportploegen die een uitzonderlijke prestatie hebben neergezet in het zonnetje gezet. Iedereen kan t/m 6 maart sporters of sportploegen nomineren voor de prijzen.

Jubileumboek ’dat nooit af is’ van trots CVO

1849-tinus-rusticusOp vrijdag 30 november werd in een goed gevulde kantine op het sportterrein van CVO in Froubuurt het boek ’Voetbalvereniging CVO: Meer dan vijftig jaar’ gepresenteerd. De inmiddels 54-jarige voetbalclub schonk het eerste exemplaar aan ’Mr. CVO’, Tinus Rusticus.

Fryske Sportatlon

1841-fryske-sportatlonDe kinderen uit groepen 3, 4 en 5 van obs ’t Fonnemint uit St.-Anna leefden zich gisterochtend uit. Op het schoolplein vond de ‘Fryske Sportatlon’  plaats: Frysk damjen, reedriden, fierljeppen, keatsen, skûtsjesilen en hynstesport.

Taeke Triemstra wint opnieuw jaarklassement

Stjabuurtster Taeke Triemstra (35) is voor de zevende keer winnaar geworden van het jaarklassement. Tot de Oldehove-partij, de afsluiting van het kaatsseizoen zaterdag, had Triemstra evenveel punten als Tjisse Steenstra.

Wierster kaasschaaf voor ’Marten’ van der Weijden

1835-wierster-kaasschaaf-voor-van-der-weijdenEen plakje kaas schaven zal voor Maarten van der Weijden nooit meer hetzelfde zijn. De zwemmer – die met zijn Elfstedenzwemtocht vorige week liefst €  4.5 miljoen ophaalde voor kankeronderzoek – werd zondag in zijn woonplaats Waalwijk gehuldigd. Een delegatie van de Aldjiersploech uit Wier was daarbij aanwezig om hem een kaasschaaf cadeau te doen, voor het volk dat hij tijdens zijn tocht op de been bracht bij de sluis van Wier.

Massale steun voor Maarten van der Weijden

1834-maartens-doorkomst-bij-froubuurtstermôlnNagenoeg onafgebroken zwom hij in 55 uur 160 kilometer door Friese wateren. Maarten van der Weijden’s queeste strandde maandagmiddag voordat  hij Dokkum bereikte. De ’Hel van het Noorden’ bleek ook het uitzonderlijk sterke lijf van de Olympisch kampioen te machtig. Hij verbond jong en oud in   medemenselijkheid en zorgde voor een saamhorigheid die duizenden naar de waterkant deed trekken.

PC: Mooie lotting foor de hoofdklasseperturen

1831-loting-pc-2018De lotting foor de 165ste PC had wel minder foor hur útfâle kinnen, waar de reaksy maandegaven in Franeker fan de betere hoofdklasseperturen. Die treffe nander in de eerste omloop niet.

Unicum: pupillen jongens St.-Anna winnen NK

1827-pupillen-jongens-st-anna-winnen-nkIwan Hiddinga, Hjalmar Dijkstra en Jelvin Kaper (v.l.n.r.) zijn zaterdag in Dronryp Nederlands Kampioen kaatsen geworden bij de pupillen. In een  spannende finale werd Sexbierum met 5-4 6-4 opzij gezet.

Door het oog van de krans

1821-kaatsenGeconcentreerd wacht Wietse Jan Dijkstra - gevangen in de krans met bal voor de latere winnaars - uit St.-Annaparochie op een opslagbal. Het partuur van St.-Annaparochie ging in de tweede omloop tijdens de Bond in Franeker roemloos onderuit tegen Hilversum.

Zandringa naar EK zwemmen

Kinge Zandringa (19) uit St.- Annaparochie heeft zich dit  weekend geplaatst voor de 100 meter vlinderslag van het EK zwemmen, dat in augustus in Glasgow wordt gehouden.

Bildtse Post